WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Whisky festival Gent

EventsGeplaatst door Sven Fonteyn za, februari 19, 2011 09:40:18

Naar jaarlijkse gewoonte ging ik ook dit jaar naar het whisky festival in Gent.

De voorgaande jaren nam ik altijd wat vrienden en familie mee maar deze haakten nu af daar ze het festival te duur vinden.

Aangezien mijn vrouw ook mee gaat zullen we ineens de Schotse beurs ook meepikken.

Zaterdag namiddag rond 14u30 komen we aan. Aan de drukte te zien zou je niet zeggen dat het te duur is. Aangezien ik elke editie al heb gedaan (volgens mij) tracht ik wel een beetje naar enige vernieuwing.

Ik kan niet ontkennen dat de organisatie dit met de Islay room niet heeft geprobeerd en op de website stonden nog enkele zaken aangekondigd die dan uiteindelijk niet zijn doorgegaan.

Aan de inkom krijgen we maar 3 drams per persoon, dat vind ik persoonlijk maar een mager beestje. Dat waren er vroeger toch meer denk ik.

Op het festival merk ik dat dezelfde dealers van vorig jaar er zijn en ik kan zelf niet echt nieuwe standhouders opmerken. Ik moet het toegeven de mot zit er wat in bij mij. Ik heb het een beetje allemaal gezien in Gent.

Ik had in tegenstelling tot voorgaande jaren ook geen lijstje gemaakt van whiskies die ik absoluut wou proeven.

Volgende whiskies geprobeerd:

Connemara Turf Mor

Een zachte Ierse whiskey met veel turf die ondanks het hoge alcohol percentage 58,2% makkelijk drinkbaar blijft.

Glenmorangie Nectar d'or

Een explosie van zoete honing in mijn mond. Als echte zoetebek kan ik dit zeer appreciëren. Dit doet mij ook wel denken aan The Balvenie.

Chieftains' 11y Dailuaine

43% alcohol. Een mengeling van zoete honing en lichte peper. Niet slecht maar niet mijn ding.

Tussendoor zijn we even naar de Schotse beurs geweest daar merken we dat er minder standhouders zijn als vorig jaar en het is veel hetzelfde. Ik kom bij het terugkeren iemand van de organisatie tegen die ik ken van bij Elanor. Ik spreek hem aan op het minder aantal standhouders (ik wil weten of ik mij vergis) maar neen inderdaad gezien de scherpe concurrentie onder de standhouders zijn er dit jaar wat die afhaken.

Op de beurs de festival botteling gekocht voor mijn broer en voor mezelf de Connemara Turf Mor.

Volgend jaar sla ik deze beurs eens over en zal ik het festival in Spa eens proberen.

Terwijl ik samen met mijn vrouw te voet terugkeer naar mijn broere David merk ik op dat onze blauwe vrienden (inderdaad de Gentse flikken) alle auto's die van de parking komen rond het Smak en het festival in het zakje laten blazen. Er wordt ook heel wat geschreven. Best altijd een bob meedoen....

  • Reacties(3)

Geplaatst door Niek Verniers za, februari 19, 2011 20:38:39

Ik was dit jaar wel 'happy-er' met deze editie van het festival ivm vorig jaar. Meer cocktailtafeltjes, er waren idd enkele nieuwe standhouders, de (terug)komst van The Nectar en de Islay Room was een geslaagd experiment. Meer van dit fraais, aub!
Er waren ook enkele zeer lekkere whisky's te ontdekken; maar dan vooral bij de whiskyclubs en -shops, mits de opleg van enkele extra drams natuurlijk.
Mij mogen jullie volgend jaar opnieuw verwachten!

Geplaatst door Sven Fonteyn za, februari 19, 2011 11:08:12

Wel het zal dan wel aan mij liggen zeker Jurgen. Duurder is het in ieder geval wel maar ja daar kan je dan ook weer zeggen dat alles duurder wordt niet waar. Miscchien had ik gewoon niet zo een goede dag.

Geplaatst door Whiskyhuis za, februari 19, 2011 10:33:45

Beste Sven,

Ik ben het niet eens met uw visie en in tegenstelling tot vorig jaar waren er wel nieuwe standhouders (The Nectar, Whiskyware house en Jurgen's Whiskyhuis) en er waren ook veel meer speciale bottelingen te ontdekken dan bij de vorige edities.

Cheers,

Jurgen