WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

The Big Strand

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, juli 11, 2019 19:18:50

Distilleerderij: Caol Ila
Regio: Schotland (Islay)
Fles: The Big Strand, Morrison & Mackay
Kleur: witte wijn
ABV: 46%

Vriendelijk

Bottelaar Morrison & Mackay heeft een nieuwe reeks gelanceerd die naar de naam ‘Regional Single Malts’ luistert. Lijkt wel een beetje gepikt van Douglas Laing met hun ‘Remarkable Regional Malts’, maar goed. Hun Islay malt kreeg de naam The Big Strand mee en betreft een jonge Caol Ila. Je kan een fles voor zo’n 40 EUR aanschaffen, wat zeer schappelijk is. Deze eerste batch is 2.500 flessen sterk en werd samengesteld met 6 vaten – aan het kleurtje te zien allemaal refill. Ter info: The Big Strand is een strook zandstrand van zo’n 7 kilometer lang die loopt van Laggan Point in het noorden tot Kintra en het Oa schiereiland in het zuiden, met de Islay Airport pal in het midden.

De neus is zoet en zacht, fruitig op wit fruit (appels, peren) en honing en veel vanille. Pas na enkele ogenblikken treden wat zilt en assen op de voorgrond. Ook wat dieselolie. Een vissersboot. Dit is vooral een vriendelijke Caol Ila, als u begrijpt wat ik bedoel.

Helaas heeft deze malt geen body. Hij is bijna waterachtig. Dju. Eerst is hij heel erg zoet (bijna te zoet) met honing, karamel en After Eight, dan wordt hij rokerig en maritiem. Maar wederom allemaal heel erg zacht en vriendelijk.

De afdronk is kort, zacht gepeperd en licht drogend.

Een erg makkelijke Caol Ila, snoeperig zoet en niet al te veel peat. Kaarterswhisky. En bang for your buck, dat is zeker.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 30-05-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)  • Reacties(0)