WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Smoky Scot

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, juli 11, 2019 06:28:48

Distilleerderij: Caol Ila
Regio: Schotland (Islay)
Fles: Smoky Scot, Aceo Ltd
Kleur: vol goud
ABV: 46%

Schijntje

Aceo Ltd is het bedrijf dat Murray McDavid overname van Mark Reynier op het ogenblik dat de Bruichladdich Distillery verkocht werd. Ze brengen nu een 5-jarige malt uit die naar de naam Smoky Scot luistert en voor een erg voordelige prijs te koop is: niet eens 40 EUR. Ze maken er absoluut geen geheim van dat het om Caol Ila gaat die 5 jaar heeft gerijpt op bourbonvaten.

De neus offreert zowel zoete als zilte toetsen met wat woodsmoke. Gebakken appeltjes en een beetje appelsien. Zeewier en karamel. Zoethout. Eenvoudig, maar wel erg goed.

Op smaak gaat het mooi verder. Maritieme toetsen met zelfs wat teer, zeewier keert weer, maar ook donkerzoet fruit. Wel erg levendig – jong beestje, hé – en clean. De rook wordt gezellig groot. In die optiek maak deze malt zijn naam wel waar.

De afdronk mag dan wel wat kort zijn, hij offreert toch nog zoete mout en rook die langzaam wegdeemstert en op het sterfbed krijg ik nog een mooie lift van munt.

Dit is een erg leuke Caol Ila die voor een schijntje te koop is. Aanrader!

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 30-05-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)  • Reacties(0)