WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Port Charlotte 10 Year Old 2004 The Maltman

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, juli 07, 2019 14:57:36

Distilleerderij: Bruichladdich
Regio: Schotland (Islay)
Fles: Port Charlotte 10 Year Old 2004/2015 The Maltman, Oloroso sherry cask #936, 342 bts
Kleur: mahonie
ABV: 53.1%

Barbecue

The Maltman is een label van de Meadowside Blending Company, gerunt door Donald Hart (die we ook nog kennen van de Hart Brothers releases) en zoon Andrew Hart. Deze Port Charlotte, gerijpt op een oloroso sherrycask, brachten ze al in 2015 op de markt. Aan het kleurtje te zien was het een zeer actief vaatje.

Op de neus vertaalt zich dat alvast in flink wat donkerzoete noten als pruimen en dadels, spek op de barbecue (overgoten met honing) en gebakken banaan. Er zit ook iets van babyadem is, wat ik wel meer heb bij Port Charlotte. De turf is echter flink onderdrukt en krijg op de neus amper kans om zich te tonen. Sherry domineert.

Ondanks het behoorlijke ABV komt deze zacht en vlotjes binnen. Onmiddellijk krijg ik nu, naast het zoete en donkere fruit van op de neus, een slok brak zeewater binnen en laat de turf zich wel degelijk gelden. Gezouten karamel, assen, aangebrand vlees en drop. Dan wat bittere limoenen. Wel mond vullend en erg aangenaam.


In de afdronk – die aangenaam lang is – krijg ik nog meer zilt en assen.


Nou, hij moet niet onderdoen voor The Heretic, moet ik zeggen.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 01-06-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)