WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Bunnahabhain 32 Year Old 1978 Murray McDavid Mission

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, juni 29, 2019 07:54:51

Distilleerderij: Bunnahabhain
Regio: Schotland (Islay)
Fles: Bunnahabhain 32 Year Old 1978/2011 Murray McDavid Mission, Sherry/Port casks, 810 bts
Kleur: brons
ABV: 52.3%

Baileys Bunna

Murray McDavid is al een paar jaar eigendom van Aceo Ltd, die het overnam van Mark Reynier, voormalig eigenaar van de Bruichladdich Distillery. Dit is nog een oudere botteling, het vat nog geselecteerd door Mark zelve: een Bunna 1978 nog wel!

Smeuïge neus op donkerzoete vruchten à la pruimen, dadels en rumrozijnen. Slechts een hint van turf helemaal op de achtergrond. Kan zomaar woodsmoke zijn. Baileys roomlikeur en espresso. Melkchocolade. Dit is groots en toch zacht.

Bijzonder rijk op smaak. Opnieuw alle donkere vruchten van op de neus, maar aangevuld met flink wat eik: nootmuskaat, zwarte peper, gember. Een klein bittertje verschijnt, maar zorgt voor een quasi perfecte balans. Er zit een duidelijk toets van wijn en/of port in, zonder dat je echt rood fruit kan identificeren. Het is eerder zwarte bessen in een jam, met flink wat kruiden eroverheen. Sigarenblad. Tot slot een bijzonder licht, maar onmiskenbare zilte toets. Heerlijk!

In de lange en warme afdronk komt vooral het bittertje de kop opsteken.

Wat een zalige Bunna. Maar… tegenwoordig ga je wel zo’n 600 EUR moeten neertellen voor een fles, als je ze nog kan vinden.

89/100

Geproefd door Mark Dermul op 27-05-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)