WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Bunnahabhain 28 Year Old 1989 Thompson Brothers

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, juni 28, 2019 17:36:34

Distilleerderij: Bunnahabhain
Regio: Schotland (Islay)
Fles: Bunnahabhain 28 Year Old 1989/2017 Thompson Brothers, American Oak Hogshead, 208 bts
Kleur: licht goud
ABV: 43.2%

Chesterfield

Ik heb al een paar keer het geluk gehad de sympathieke Thompson broertjes te ontmoeten. Simon en Philip runnen niet alleen de upstart Dornoch Distillery (ik heb nog altijd alle tien de gin-flesjes van het eerste uur) die ze met crowdfunding uit de grond hebben gestampt, maar zijn ook begenadigd onafhankelijk bottelaars. Onder hun label bottelen ze vaak erg goeie vaatjes. Dit is er zo eentje: een Bunna van 28 jaar oud, gestookt in 1989 en twee jaar geleden gebotteld.

Mooie, fruitige neus op allerhande wit en geel fruit. Denk appels, peren, ananas, mango en het geheel is gedrenkt in bloemenhoning. Een mespuntje keukenzout. Van turf absoluut geen sprake. Maar er is meer. Hij heeft ook iets stoffigs, alsof ik op zolder in een ouwe Chesterfield in boeken uit de jaren ’60 zit te bladeren. Erg mooi.

Ook op smaak is het al wit en geel fruit wat de klok slaat, maar nu komen daar ook nog meloenen en limoenen aan te pas en wordt het ziltige randje een pak groter. Gezouten karamel?

In de middellange finish blijft het zoete strijden tegen het zilte, terwijl een toefje eik voor een drogend element zorgt.

Een delicate Bunna met een zilte kick. Ik hou hier wel van. Destijds te verkrijgen voor zo’n 200 EUR, wat ik best oké vind. Bedankt, Marcel!

87/100

Geproefd door Mark Dermul op 27-05-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)