WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Bowmore 16 Year Old 1999 Douglas Laing Old Particular

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, juni 26, 2019 17:32:58

Distilleerderij: Bowmore
Regio: Schotland (Islay)
Fles: Bowmore 16 Year Old 1999/2016 Douglas Laing Old Particular Feis Ile 2016, refill hogshead #DL1107, 246 bts
Kleur: oud goud
ABV: 48.3%

Vrouwelijk

Feis Ile bottelingen zijn al enkele jaren niet meer exclusief op Islay te koop, hoor. Heel wat bottelaars springen maar wat graag mee op de kar. Deze Bowmore 1999 van Douglas Laing werd voor Feis Ile 2016 gelanceerd in hun Old Particular reeks.

Bijzonder zachte, bijna delicate neus met enerzijds heel wat zoets en anderzijds enkele maritieme toetsen. Abrikozen, gestoofde appels en wat vanille onder een dekentje van zachte turf. Bijna een vrouwelijke Bowmore!

Ook op smaak is hij bijzonder zacht. Eerst zoet op abrikozen en appels, dank wat bittere appelsien, maar de turfrook en kruidigheid is een pak groter dan de neus deed vermoeden. Mevrouw Bowmore schiet uit haar sloffen! Erg pittig en aangenaam.

In de afdronk, die wat mij betreft best wat langer mocht zijn, krijg ik nog meer kruiden zoals gember en peper, maar hij sterft wel en zachte en erg zoete dood.

Mooie, delicate Bowmore die destijds zo’n 150 EUR moest kosten, maar ondertussen nog amper te vinden is.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 27-05-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)  • Reacties(0)