WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenrothes 20 Year Old 1997 WhiskyClub Taiwan

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, juni 24, 2019 17:31:32

Distilleerderij: Glenrothes
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glenrothes 20 Year Old 1997/2018, WhiskyClub.co, 1st Fill Oloroso Sherry Butt, 100 bts
Kleur: amber
ABV: 51.8%

Bamboe

WhiskyClub.co uit Taiwan heeft, in samenwerking met Kuva Spirits Collection een vat Glenrothes 1997 gebotteld. Niet minder dan 300 flessen van het first fill sherry butt werden gelanceerd, maar… in drie batches van 100 flessen elk, met voor elke batch een unieke verpakking! Dat is, voor zover ik weet, de eerste keer dat dit gebeurd. Zo zijn er 100 flessen in een zwarte houten koker, 100 flessen in een witte lederen koker en tot slot 100 flessen in een bamboe koker. De sterke man achter de club, mijn vriend Joseph uit Taipei, liet me kiezen. Ik liet me verleiden tot de versie in de bamboe verpakking. Maar wat zegt de inhoud?

Mooi gelaagde neus op enerzijds donkere vruchten en anderzijds woodsmoke die me doet watertanden. Verrassend frisse hint van rood fruit. Kersen? Bloedappelsienen en sultanas. Geroosterde koffiebonen uit Costa Rica. Donkere chocolade en mokka-ijs. Licht aangebrande karamel. Oh, dit is erg mooi, hoor!

Olieachtig en mooi gekruid op de tong. Eerst komt het zoete fruit terug, gevolgd door wat kruidigheid à la kruidnagel, gekonfijte gember en chilipeper, gevolgd door een mooi bitter randje van het hout. Prima balans en erg vol van smaak.

De afdronk is bijzonder lang, licht drogend, maar blijft donkerzoet tot op het eind.

Overheerlijke Glenrothes. Geweldige vatkeuze, Joseph. Ik ga bijna geloven dat je er iets van kent… (just kidding). Trouwens… dit is de 4000e whisky die ik proef. Een mijlpaal!

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 10-05-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)