WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Highland Park 21 Year Old 1992 G&M Reserve for Belgium

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, juni 22, 2019 08:57:38

Distilleerderij: Highland Park
Regio: Schotland (Islands)
Fles: Highland Park 21 Year Old 1992/2013, Gordon & Macphail for Whisky Warehouse Belgium, Refill American Hogshead #3036, 68 bts
Kleur: zonlicht
ABV: 52.1%

Lekkage

Over deze Highland Park, die gebotteld werd voor Eric Vermeire (van Whisky Warehouse Belgium), Jan Vissers, Geert De Clercq en Erik Vervoort, kon ik niet zo heel veel terugvinden. Ik werd ingefluisterd dat het vat ontdekt werd door deze Vlaamse whiskyliefhebbers, toen ze de warehouses van Gordon & Macphail te Elgin bezochten. Daar konden ze vaststellen dat het vat aan het lekken was en werd er ter plekke beslist het dan maar te bottelen. Slechts 68 flessen konden gered worden. Of dit verhaal klopt, weet ik niet met zekerheid, maar het is wel een goed verhaal. Wil dat zeggen dat ook de whisky goed is? We gaan het zien.

Wat een aparte neus. Pompelmoes en stekelbessen, vers citroensap en kristalsuiker. Mooie rokerigheid. Hij heeft zelfs een medicinale toets waar ik niet meteen de vinger op kan leggen. Atypisch, maar geweldig.

Lekker olieachtig en heel rokerig vanaf het moment dat hij de lippen passeert. Stevige entree, hoor. Wit fruit, citrus, hooi en heide met wat witte peper en zoethout. Redelijk ‘naakt’, als u begrijpt wat ik bedoel. Close tot he grain noemen ze zoiets.

De afdronk is de clincher! Geweldig lang, op wit fruit en roze pompelmoes met een erg rokerig eindstation.

Heerlijke Highland Park met een leuk verhaal, maar helaas nergens meer te vinden, natuurlijk. Bedankt voor het sample, Bob!

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 17-04-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)