WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Highland Park 30 Year Old 1988 Signatory Cask Strength 30th Anniversary

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, juni 20, 2019 06:58:35

Distilleerderij: Highland Park
Regio: Schotland (Islands)
Fles: Highland Park 30 Year Old 1988/2018, Signatory Vintage 30th Anniversary, Hogshead #755, 220 bts
Kleur: licht goud
ABV: 49.7%

Ravissant!

Signatory Vintage vierde in 2018 haar 30-jarige bestaan en dat lieten ze niet onopgemerkt voorbijgaan. Enkele prachtige single casks werden gebotteld – en gepresenteerd in een al even prachtige kist – waarvan ik het geluk had er enkele te kunnen proeven. Eén daarvan was deze mooie Highland Park 1988, die maar liefst 30 jaar op vat sliep alvorens op 49.7% in de fles te gaan. Fles? Decanter, zeg maar. Want hij komt inderdaad in die geweldige decanter die zo moeilijk schenkt maar fantastisch oogt. Het is mij een waar genoegen deze nog eens opnieuw aan de lippen te zetten.

Ja, hallo! Fantastische spirit-driven neus op boomgaardfruit, citrus, honing, groene kruiden en heide. Een zachte zeebries en verrassend lichte hint van eikenhout zorgen voor diepgang. Pure klasse!

De geweldige neus zet zich op smaak gewoon door. Waxy en elegant met eik, tropische vruchten en heerlijke maar oh zo zachte turf. Rotsen in de branding. Woelige golven. Kamfer en zoethout, mespuntje zilt en nog meer citrus. En heel veel klasse.

De afdronk is machtig op gezouten citrusschillen, groene kruiden en kiezels op het strand. Zelfs de hint van karton kan de pret niet meer drukken.

Ravissant! Wat je noemt een no frills Highland Park, maar wel van de hoogste orde. Bij de release kon je deze kopen voor 525 EUR. Maar de 220 flessen waren in een oogwenk weg. Vandaag tel je het dubbele tot drievoudige neer. Ouch! Een van de beste HPs die ik al proefde.

90/100

Geproefd door Mark Dermul op 14-04-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)