WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Highland Park 16 Year Old Twisted Tattoo

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, juni 19, 2019 07:08:31

Distilleerderij: Highland Park
Regio: Schotland (Islands)
Fles: Highland Park 16 Year Old Twisted Tattoo, OB 2019
Kleur: licht goud
ABV: 46.7%

Rioja

Twisted Tattoo? Serieus? Waar slaagt dat op? Enfin. Het interessante aan deze Highland Park is dat het een combinatie is van bourbonvaten en Rioja wijnvaten. La Rioja is een wijnstreek in het noorden van Spanje die haar naam ontleent aan de rivier Rio Oja. Tempranillo is de meest gebruikte blauwe druif voor de rode wijn. Het is bij mijn weten de eerste keer dat HP dit type wijnvat gebruikt.

Nou, de bourbon barrels hebben alvast hun stempel gedrukt. Ik krijg de typische toetsen van graankoekjes, kokosnoot, citrus en appels. Dat wordt aangevuld met heide – typisch voor HP – en een tikkeltje woodsmoke. Rokerig is deze allerminst. Pas na enkele minuten krijg is wat zwarte bessen en iets van gekarameliseerde appelsien. Nogal underwhelming, moet ik zeggen.

Hij is lekker romig en zoet en verrast me een beetje qua smaakprofiel. De typische toetsen van Highland Park worden hier wat verdrukt door zwarte en kruisbessen, bittere appelsienen en iets wat me aan zoethout doet denken. De turf is nu toch van de partij en zorgt voor een mooie rokerigheid. Midpalate wordt hij wel heel erg droog.

De afdronk is lang en drogend.

Tja, het is niet mijn favoriete Highland Park, moet ik bekennen. Hij doet me weinig. Reken op zo’n 90 EUR, wat toch niet goedkoop genoemd kan worden.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 17-04-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)