WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Highland Park Valknut

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, juni 18, 2019 12:51:23

Distilleerderij: Highland Park
Regio: Schotland (Islands)
Fles: Highland Park Valknut, OB 2018
Kleur: vol goud
ABV: 46.8%

Scandinavische Stenen

De Highland Park Valknut is de tweede whisky in de Viking Legend reeks met een ontwerp van de Deense designer Jim Lyngvild. De Valknut, het symbool op het label, bestaat uit drie in elkaar gestrengelde driehoeken die vaak terug te vinden zijn op oude Scandinavische stenen en verwijzen naar de god Odin. Van de whisky wordt gezegd dat hij rokeriger is dan de standaard HP releases.

De neus is verrassend coastal, moet ik zeggen, maar erg rokerig vind ik dit toch niet. Dat neemt niet weg dat hij best aardig ruikt. Erg clean en zoet op vanille, zoete mout, gele appels en perzik met een hint van sultanas en bloemenhoning. Heide en zelfs een toets van gerookte zalm. Mooi.

De body is prima, bijna romig. Flink wat vanille en appeltjes alvorens er wat maritieme trekjes en turf verschijnen. Ja, nu wordt hij toch mooi rokerig. Prima balans. Zeewier en perziken gaan hand in hand. Dit is erg aangenaam en zeer drinkbaar.

De afdronk is lang, op zoete mout en zoethout, met een rokerige toets en een beetje zeste van roze pompelmoes op het sterfbed.

Hoewel niet erg complex, is deze toch meer uitgesproken dan de zopas geproefde Dragon Legend. Interessant. Zo’n 65 EUR. Merci voor het sample, Manny.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 17-04-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)