WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciƫren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Kavalan Port Oak

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, juni 06, 2019 07:19:16

Distilleerderij: Kavalan
Regio: Taiwan
Fles: Kavalan Port Oak, OB 2018, 50ml
Kleur: mahonie
ABV: 50%

Frambozen & Aardbeien

U kent ongetwijfeld de Solist range van Kavalan, met haar prachtige releases op allerhande vaten, waaronder bourbon, sherry, wijn en port. Nieuw is deze Kavalan Port Oak. Dus niet te verwarren met de Kavalan Solist Port Cask op vatsterkte, die steeds een single cask betreft. Dit is een nieuwe release die enkel in Tawain werd uitgebracht en bovendien enkel in miniatuurtjes, versneden naar 50%. Ik kreeg het van een vriend toen ik ginds op bezoek was.

Donkerzoet op rozijnen en rood fruit, pruimen en tabaksbladeren. Hij heeft zelfs een dirty edge, die ongetwijfeld van het hout komt. Frambozen en aardbeien gaan wel met de aandacht lopen. Rond en romig.

Hij is erg olieachtig en verrassend pikant. Ik krijg kruidnagel, nootmuskaat en gekonfijte gember. Hij wordt wel erg snel kurkdroog. In die mate zelfs, dat ik geneigd ben naar een glas water te reiken. Straffe kost! De alcohol is iets te prominent naar mijn gading.

De afdronk is lang en pittig gekruid, maar wel mierzoet, maar vertoont ook hier een herbaal, vuil kantje waar ik niet meteen de vinger op kan leggen.

Een smaakbommetje uit Taiwan, waarvan ik vermoed dat de full bottles niet al te lang meer op zich zullen laten wachten.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 03-05-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)