WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Interludium Gin Batch 04 - England

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, juni 01, 2019 09:03:07

Bottelaar: Mark & Manny’s Malts
Regio: U.K.
Fles: Interludium Gin, Mark & Manny’s Malts, Batch 04 – Engeland, 50bts
Kleur: goud
ABV: 46%

Identieke Tweeling

Batch 3 van onze eigen Interludium gin was veruit de populairste tot nu toe. Hij rijpte 6 maanden lang op een voormalig Speyside whiskyvat. We konden het eerlijk gezegd niet laten dat vat nog eens te gebruiken. Deze keer een Engelse London Dry gin die 9 maanden het hout mocht kussen. Het resultaat is een goudkleurige, kruidige en aromatische gin waar we echt trots op zijn. Hij is vanaf 1 juni beschikbaar voor de luttele som van 40 EUR – weliswaar wederom beperkt tot 50 flessen.

De invloed van de whisky is op de neus onmiskenbaar. Jeneverbes leidt, maar wordt prima aangevuld met citrus, vanille en koriander. Lekker warm.

Stevige, kruidige aanzet met een heerlijk zoetje uit de Speyside, terwijl een zacht bittertje komt opzetten. Een mooie London Dry met een eiken twist.

De afdronk is dan ook bitterzoet en verrassend lang.

Erg mooi, net als zijn voorganger. Het lijken wel identieke tweelingen. En naar onze mening puur op zijn best.

GIN & TONIC

Maar we weten dat de zomer erg uitnodigend kan zijn en het verlangen naar een goeie G&T bijna onweerstaanbaar maakt. Daarom, vul een ballonglas met ijs en een beetje citrusschillen, wees niet te gierig met uw Interludium IV en overgiet hem met een neutrale tonic. Enjoy!

Ja, ons Speyside vat was duidelijk nog niet uitgeput, maar volgend jaar gaan we toch weer iets nieuws proberen. Kwestie van het spannend en innovatief te houden.

Geproefd door Mark Dermul op 01-06-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)