WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Genever: Wagging Finger Oude Genever

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, mei 29, 2019 12:32:12

Distilleerderij: Wagging Finger
Regio: Nederland
Fles: Wagging Finger Oude Genever, excercise v1.0, 203 bts
Kleur: licht goud
ABV: 38%

Moutwijn

Laten we nog even bij onze Nederlandse vriend Erik Molenaar blijven. Want naast de geweldige gins heeft hij sinds kort een volledig nieuw product op de markt: Wagging Finger Oude Genever. Ik hoef er geen tekening bij te maken dat genever en gin nauw met elkaar verwant zijn, maar Erik stookte voor deze genever 25% van de moutwijn zelf van gerst en rogge en gebruikte 75% zogenaamde gebeide. Voor zij die niet bekend zijn met de term: door eenzelfde distillatie uit te voeren met jeneverbessen ontstaat ‘gebeide genever’. Voeg daar nog een uniek kruidenmengsel aan toe, laat hem zes maanden rijpen op voormalige bourbonvaten en voilà: Wagging Finger Oude Genever is geboren.

De neus is erg zacht, fris op citrus en kalmoes, met een pittige kruidigheid. Ik, die niets van genever ken, zou hem op de neus al bijna omschrijven als de gin met ballen. Dat zal dan wel aan de rogge in de mix liggen.

Hij is erg olieachtig op smaak, met een zoetje als van vanille, een heerlijke toets van zoethout en koriander maar wat hem echt apart maakt is de overduidelijke smaak van het graan. En ik ben verkocht! Lekker en veelzijdig.

De afdronk is zoet en granig en laat vooral de moutwijn aan het woord.

Ja! Laat jenever bij deze aub zijn wederopstanding maken. Wat een lekker spul. En ik denk dat ik dit ook gemakkelijk kan gebruiken in cocktails. Laat de zomer maar komen! Een fles kost net geen 30 EUR en in juni mogen we ons verwachten aan de tweede ‘excercise’. Net als bij zijn gin, probeert Erik enkele recepten uit alvorens tot de definitieve Oude Genever te komen. Dit is alvast erg sterk begonnen.

Geproefd door Mark Dermul op 02-05-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)