WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Wagging Finger American Oak 2Y

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, mei 29, 2019 07:05:39

Distilleerderij: Wagging Finger
Regio: Nederland
Fles: Wagging Finger American Oak 2Y
Kleur: oud goud
ABV: 44%

Zwoel

Twee jaar geleden – op 27 februari 2017 – had Erik Molenaar een aantal vaten met zijn Wagging Finger gevuld. De American Oak werd zes weken later geboren. Ik vond hem heerlijk. Erik duidelijk ook, want hij hield twee vaatjes achter, waarvan hij er nu eentje gebotteld heeft als American Oak 2Y. Het tweede vat liet Erik nog even in een donker hoekje van zijn warehouse liggen voor later. De gin heeft echt de kleur van whisky. Een diep gouden dat de zon in het glas lijkt te trekken.

Op de neus is het één en al vanille en roomboter, achtervolgt door gember en koriander, dan jeneverbes en appelsien. Maar bovenal ruik ik zonder overdrijven echt het geblakerde hout. En ik beken, het is atypisch voor een gin, maar wel een heerlijk zoete geur die me doet watertanden.

Wauw! Hij is lekker romig op de tong, heerlijke zoet flink wat vanille en toffee, terwijl een warme kruidigheid bezit neemt van je smaakpapillen. Koriander, gember, kaneel, het zit er volgens mij allemaal in! Zo mooi gebalanceerd ook. Bittertje, zoetje, kruidigheid… top!

De afdronk is erg lang en kruidig, maar blijft wel zoet tot op het sterfbed.

Wie van vatgerijpte gin houdt (ikke!) zal dit geweldig vinden. Doe hier een goeie scheut van in je glas met twee ijsblokjes en vergeet tonic.

GIN & TONIC

Een goeie scheut van de gin in een glas dat ruim gevuld werd met ijs, waaraan ik een takje rozemarijn en een schijfje bitterzoete appelsien toevoegde, vul ik verder af met de Fever Tree Clementine. Meer is echt niet nodig om een zwoel zomers feestje te bouwen. Hiervan gaat een fles aan de kant om in de bagage van de zomervakantie te steken!

Meneer Molenaar, hoedje af! Goeie gin én goed hout. De combinatie is hemels. Aanrader!

Geproefd door Mark Dermul op 11-05-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)