WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Flavour Twentythree - batch 09

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, mei 28, 2019 17:39:04

Distilleerderij: Wagging Finger
Regio: Nederland
Fles: Flavour Twentythree, batch 09, 50cl, 45 bts
Kleur: clear
ABV: 46%

Zomers Feestje

Ja, lap, mijn woorden waren nog niet koud of de 9e batch van deze Flavour Twentythree werd al aangekondigd op de Smoelenboek. Het label spreekt van een ‘breezy summer batch’ en op het label vallen er… euh… haaien en vissen uit de lucht? A tribute to amuse, klinkt het. We zijn alvast benieuwd. Het enige dat we nog te weten zijn gekomen is dat er naast jeneverbes gebruik werd gemaakt van kiwibes, Siciliaanse cactusvijgen en de wortels van de grote klit (hold on to your jokes please) en dat er ocharme 45 flessen van werden afgevuld.

Erg frisse neus, juniper driven zoals dat heet, maar met een zomerse fruitigheid. Doet vooral aan rood fruit denken, alsook wat kiwi. Bijna tropisch en dat voor een gin! Leuk.

Hij is erg romig op de tong. Wederom zomers en fris, maar met dat perfecte bittertje erdoorheen, zoals ik graag heb bij een gin. Dit is eetlustopwekkend, hoor. Rood en geel fruit, wat munt en een zachte kruidigheid als van koriander en zoethout.

Een middellange afdronk met een peperig warm hart.

GIN & TONIC

Laten we het zomerse feestje compleet maken door de gin te mixen met de zachte, Belgische tonic Syndrome Velvet en het glas wat op te fleuren met wat zomers fruit. Het fruit in mijn glas complementeert de frisse, zomerse geur van de G&T en maakt er een zomers feestje van. En zelfs gemixt blijft hij een tikkeltje romig, wat me aangenaam verrast.

Da’s wederom zo’n gin die zich eigenlijk nog het best puur laat genieten (met een blokje ijs).

Geproefd door Mark Dermul op 11-05-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)