WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Roku Gin

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, mei 27, 2019 17:36:58

Distilleerderij: Suntory Liquor Atelier
Regio: Japan
Fles: Roku Gin
Kleur: clear
ABV: 43%

Verfijnd

Roku is Japans voor zes, verwijzend naar de 6 typisch Japanse botanicals die voor dez gin worden gebruikt – naast nog een 8-tal andere. De zes zijn Sakura bloemen, Sakura bladeren, Yuzuschil, Sencha thee, Gyokuro thee en Sansho peper. Hij wordt gestookt in het zogenaamde Suntory Liquor Atelier, dat over vier verschillende pot stills beschikt. Velen menen dat dit de eerste gin is die Suntory op de markt brengt, maar dat klopt niet. Wie de geschiedenis van Suntory een beetje kent, weet dat ze reeds in 1936 de zogenaamde Hermes Gin op de markt hadden. Nog een weetje: in Japan wordt deze Roku op 47% verkocht. De rest van de wereld moet het met 43% doen.

De neus is betrekkelijk aards met florale toetsen. Dat moeten dan wel de Sakura bloemen en bladeren zijn (kersenbloesems). De jeneverbes blijft wel het leidende ingrediënt, maar ook kardemom en iets van kaneel steken de kop op.

Dat zet zich mooi door op smaak. Mooi geïntegreerd allemaal. Zacht en toegankelijk en puur best te genieten. Hij wordt verrassend zoet met slechts een klein bittertje.

Middellange, betrekkelijk warme afdronk.

Een erg mooie gin van het Land van de Rijzende Zon.

GIN & TONIC

Ik vul het glas met flink bokken ijs en enkele strookjes vers geschilde gember. Daaroverheen giet ik mijn Roku gin en top ‘m af met een speciale tonic: de Schweppes Oranges Blossoms & Lavender. Die tonic is op zich bitterzoet, wat volgens mij mooi in het verlengde ligt van deze Japanse gin. Het resultaat is erg zomers.

Deze gin straalt echt Japanse verfijning uit en is puur erg lekker, maar ook in een G&T komt hij mooi tot zijn recht. Ondanks mijn erg smaakvolle tonic, bleef de gin overeind. Prima!

Geproefd door Mark Dermul op 01-05-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)