WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Flavour Twentythree - batch 08

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, mei 27, 2019 07:28:51

Distilleerderij: Wagging Finger
Regio: Nederland
Fles: Flavour Twentythree, batch 08, 50cl
Kleur: witte wijn
ABV: 47%

Pompelmoes

De tot op heden laatste batch van Flavour Twentythree is al de achtste. En aangezien de zomer nog moet beginnen, verwacht ik dit jaar nog 9 en misschien wel 10, want de sterkhouders van BYOB-C laten er geen gras over groeien. Deze 8e batch heeft opnieuw een eikenhouten vat mogen kussen, wat zijn kleur verklaart.

Deze doet me erg denken aan batch 6 met flink wat vanille en een toets van rozenwater. Maar… ook de abrikozen van batch 7 tekenen hier present. Zou het kunnen dat Erik en de jongens en meisjes van BYOB-C besloten een gemixt recept op vat te leggen? Hoe dan ook, lekker is het alleszins. Hij is lekker romig en zoet. Een vloeibaar snoepje.

Hij is zo zacht als de billen van een baby, echt waar. Op smaak is het één en al vanille, jeneverbes, een hint van citroen en wat florale toetsen. Dit kan je zomaar puur drinken, zelfs zonder een ijsblokje. Midpalate komt er een aardige kruidigheid opzetten, waardoor de gin echt wel pittig wordt. Pompelmoes steekt de kop op.

Dat resulteert in een betrekkelijk lange afdronk die zowel zoet als kruidig is, terwijl er op het sterfbed het obligate bittertje verschijnt. Prima!

GIN & TONIC

Een karrenvracht aan ijs, een goeie scheut van de gin, een blaadje munt en een schijfje citroen met daaroverheen de brute tonic Syndrome Raw is alles wat ik nodig had om een zomerse G&T in mijn glas te toveren. Op de neus geeft dat een G&T die me doet denken aan – niet lachen, aub – smoutebollen op de kermis! Echt waar. Maar veel frisser, natuurlijk. Met flink wat witte pompelmoes op smaak. Ja, deze werkt!

Erik toont met deze gin wederom zijn craftmanship, hoor. Deze is vooral puur erg aangenaam. Het is bijna zonde om hier een tonic aan toe te voegen, ondanks het feit dat het een mooie G&T wordt.

Geproefd door Mark Dermul op 22-04-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)