WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciƫren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

BenRiach 21 Year Old Temporis

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, mei 15, 2019 06:09:54

Distilleerderij: BenRiach
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: BenRiach 21 Year Old Temporis Peated Malt, OB 2018
Kleur: amber
ABV: 46%

Bescheiden

De Temporis is een geturfde versie van BenRiach, waarvoor Rachel Barrie bourbon barrels selecteerde, aangevuld met virgin oak, oloroso en PX sherryvaten.

De neus is heel erg aangenaam op flink wat citrusfruit (appelsienen en citroenen, vooral), amandelnoten, iets van blik en vermolmd hout, omfloerst door een zachte rokerigheid. Dit is heel erg aangenaam en stukken beter dan de oudere geturfde BenRiach bottelingen zoals de Curiositas, Aromaticus Fumosus, Heredotus Fumosus, Importanticus Fumosus et all. Ook de naam is iets bescheidener, wat ik alvast prettig vind. Maar dit terzijde.

Hij is olieachtig en zacht. Verrassend zoet op chocolade en dadels, gekarameliseerde appelsienschillen en moutsuikers, maar vertoont tevens een klein beetje rubber. Dat vind ik een beetje spijtig, want afgezien daarvan is dit een erg aangename, geturfde malt.

De afdronk is lang, rokerig en vooral zoet. De rook verdwijnt snel om plaats te maken voor nog meer chocolade en bruine suiker.

Het beste van drie werelden: bourbon, sherry en turf. Prima samenstelling. Pakweg 150 EUR.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 20-04-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)