WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

BenRiach 22 Year Old Dark Rum Casks

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, mei 14, 2019 07:24:03

Distilleerderij: BenRiach
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: BenRiach 22 Year Old, OB 2016, Dark Rum Casks
Kleur: goud
ABV: 46%

Suikerriet

In 2016 verscheen deze 22-jarige BenRiach in de Wood Finish Series. Hij heeft broertjes op PX, Madeira, Claret, Burgundy, Rioja, Moscatel, Gaja Barolo, Sauternes en Tawny Port, maar wij proberen vandaag deze, gefinished in Dark Rum Casks.

De rum is op de neus onmiskenbaar. Suikerriet, donkere bessen, vanille en flink wat mokatine. Laat ik dat laatste nu heerlijk vinden. Dus dat valt goed mee. Arabica koffie, cacao en een hint van cuberdons. Ik beken: ik hou hier wel van.

De body is aan de lichte kant. Bij aankomst is deze malt best zacht, maar al snel komen de kruiden opzetten. Kaneel en peper, zoethout en… ja, daar is de rum alweer. Typische toetsen van suiker, donkere siroop, vanille en wederom koffie. Een klein bittertje zorgt voor wat tegengas tegen al die zoetigheid. Dit is prima, maar hij kan zijn leeftijd goed verbergen (hoewel ik me niet kan voorstellen dat dit de bedoeling is).

De afdronk is middellang, bitterzoet met een drogend effect naar het einde toe.

Er is niks mis met deze BenRiach, maar ik moet bekennen dat ik van een malt die 22 jaar oud is toch iets meer diepgang verwacht. Zeker als ik er meer dan 175 EUR voor moet neertellen.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 20-04-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)