WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

BenRiach 21 Year Old

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, mei 13, 2019 07:20:25

Distilleerderij: BenRiach
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: BenRiach 21 Year Old, OB 2017, Bourbon, Virgin Oak, PX & Red Wine Casks
Kleur: goud
ABV: 46%

Eerste Wapenfeit

Deze nieuwe 21-jarige versie van BenRiach was één van de eerste wapenfeiten van Master Blender Rachel Barrie, die de overstap gemaakt had van Morrison-Bowmore naar BenRiach. Ze gebruikte voor de samenstelling maar liefst vier types vaten: bourbon, virgin oak, PX sherry en rode wijnvaten (er werd mij Rioja ingefluisterd).

De neus is erg zoet en een tikkeltje floraal, maar heerlijk waxy. Denk honing in ’t kwadraat over wit en geel fruit. Appel, citroen en een hint van banaan. Cake. Witte chocolade. Op het snoeperige af.

Romige body en prima drinksterkte. Het zoete van de neus keert weer, maar wordt wel aangevuld door een stevige kruidigheid. Chili peper, gember, getoaste eik. De virgin oak laat zich gelden. Gepeperde fruitsla, als u begrijpt wat ik bedoel.

De afdronk is middellang, licht gekruid en zoet op geel fruit.

Zeker niet slecht, maar als er op het label 11 jaar in plaats van 21 jaar had gestaan, had ik het ook geloofd. Voor mijn 80e ontmoeting met BenRiach mocht toch wat meer zijn, meen ik. Reken op zo’n 125 EUR.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 20-04-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)