WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Writers’ Tears Red Head

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, mei 11, 2019 17:45:33

Bottelaar: Walsh Whiskey Distillery
Regio: Ierland
Fles: Writers’ Tears Red Head, b. 2016, oloroso sherry casks, 12.000 bts
Kleur: koper
ABV: 46%

Veenbessen

Writers’ Tears is, zoals duidelijk op het label vermeld staat, ‘distilled, matured and bottled in bond for Walsh Whiskey Distillery Ltd’. Het gaat dus om gesourced whiskey, elders geproduceerd (nabij Cork, meer zeg ik niet). En da’s maar logisch ook, want de Walsh Whiskey Distillery werd pas in 2016 opgericht door Bernard en Rosemary Walsh. Ze deden dat met het fortuin dat ze verdienden met hun bekende Irishman, een blend speciaal op de markt gebracht voor een Irish Coffee (wat later nog gevolgd werd met een Hot Irishman Irish Coffee likeur). Het is nog even wachten tot ze hun eigen gestookte whiskey op de markt kunnen brengen.

Flink wat honing en appelsien op de neus, gevolgd door sappige peer en veenbessen. Erg licht en toegankelijk. Aperitief.

Op smaak is het veel meer uitgesproken. En flink kruidig! Rode bessen, vanille, appelsien worden omfloerst in een flink kruidig jasje van getoaste eik, zwarte peper en nootmuskaat. Hij wordt zelfs een beetje scherp. Sinaaszeste neemt de bovenhand.

De afdronk is warm – zeg maar kruidig heet – maar betrekkelijk kort. Helemaal op het einde deemsteren de kruiden weg en komen bitterzoete appelsienen nog eens piepen.

Dit viel me best mee, hoor. Kruidiger dan verwacht, maar erg aardig. Er zijn momenteel 3 verschillende expressies van Writers’ Tears op de markt: Copper Pot Still, Red Head en de Cask Strength. Als je dan bedenkt dat je deze fles voor minder dan 40 EUR kan aanschaffen, dan mag je toch wel zeggen dat je waar voor je geld krijgt.

80/100

Geproefd door Mark Dermul op 24-03-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)