WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Teeling 12 Year Old The Revival Vol 5

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, mei 10, 2019 07:21:29

Distilleerderij: Teeling
Regio: Ierland
Fles: Teeling 12 Year Old, OB 2018, The Revival Vol 5, cognac and brandy casks
Kleur: zonlicht
ABV: 46%

Rozijnencake

Wetende dat Teeling pas in 2015 online gegaan is, weten we dat deze Revival van voormalige Cooley stocks moet betrokken zijn. Een 12-jarige Ierse whiskey die op voormalige cognac en brandy casks rijpte, dat klinkt veelbelovend.

Kijk, dat is toch al een heel andere neus dan hun NAS single malt. Deze Revival is lekker fruitig op peren, bananen, abrikozen, kweepeer en kruisbessen, met een hint van Luikse siroop en semoulepudding, havermoutvlokken en rozijnencake.

Mooi romige body, waardoor hij de tong echt streelt. De fruitigheid keert weer – weliswaar met de nadruk op appels en peren – en offreert ook op de tong iets van cake. Een flinke scheut honing doet zijn intrede, terwijl de eik wat kruidigheid levert in de vorm van witte peper, nootmuskaat en gekarameliseerde gember. Rond en rijk.

De afdronk is lang, hoor. De kruiden deemsteren weg om het zoet fruit nog een laatste keer aan het woord te laten.

Mooie whiskey voor slechts 12 jaar te zijn. Maar deze kost wel al makkelijk 100 tot zelfs 120 EUR, wat ik dan weer erg duur vind.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 22-04-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)