WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Lascaw 12 Year Old Blended Malt

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, mei 03, 2019 07:02:07

Distilleerderij: Distillerie Du Périgord
Regio: France
Fles: Lascaw 12 Year Old Blended Malt
Kleur: amber
ABV: 40%

Truffel?

De Distillerie Du Périgord, zowat halverwege tussen Limoges en Toulouse, bestaat al sinds 1860 en is vooral bekend omwille van fruitlikeuren, confituren en andere producten, maar heeft zich in de laatste 20 jaar ook gaan toeleggen op sterke drank. Zo is er de Braveheart Gin, Absinthe des Poètes, Armagnac en Cognac en... whisky. Hun whisky luistert naar de naam Lascaw en bestaat als 5-jarige, 12-jarige en 15-jarige. Maar vergis u niet, de whisky is een blended malt en wordt samengesteld uit vaten die ze importeren uit Schotland. Ze distilleren hem dus niet zelf. Het unieke aan de Lascaw is een aroma van truffels dat aan de whisky wordt toegevoegd. De manier waarop is niet helemaal duidelijk. Volgens de makers – nou, ja – gaat het om een Truffle Cask Finish. Maar wat is in godsnaam een truffelvat? Ik ben alvast benieuwd.

De neus is een mix van hoestsiroop, honing, appelsienlikeur en doet me op geen enkel moment aan whisky denken. Da’s toch een beetje vreemd, nee? Wordt na enkele ogenblikken heel erg snoeperig en doet aan Haribo beertjes denken. Leuk en zoet, maar geen whisky wat mij betreft.

De body is goed, niet te licht en niet stroperig. Maar wel mierzoet en absoluut snoeperig. Perfect in het verlengde van de neus, maar heeft verder niets om het lijf. Er zit nu wel een vreemd randje aan dat hem wat diepgang geeft. Ik kan het niet identificeren en het maakt de whisky beter dan ik verwachtte. Zou dat dan de truffel zijn? Geen idee. Ik kan het er niet uit opmaken, alleszins. Nog een mespuntje peper en een klein beetje karton. Oh well.

De afdronk is aan de korte kant, maar offreert niets meer. Hij blijft mierzoet tot aan de dood.

Eerder een lokaal vloeibaar snoepje dan een whisky wat mij betreft. Een flesje zal je 40 EUR kosten. Als ik in de buurt op vakantie zou gaan, zou ik het me wellicht aanschaffen, maar het zou nadien erg lang in de kast blijven staan. Bedankt, Marc!

73/100

Geproefd door Mark Dermul op 19-04-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)