WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Tobermory 18 Year Old 1994 Wilson & Morgan

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, april 08, 2019 07:16:43

Distilleerderij: Tobermory
Regio: Schotland (Islands)
Fles: Tobermory 18 Year Old 1994/2013 Wilson & Morgan, Sherry Finish cask #5046, 609 bts
Kleur: amber
ABV: 54.3%

Dr Jekyll & Mr Hyde

De Italiaanse bottelaar Wilson & Morgan is van alle markten thuis. Al heel wat releases van verschillende distilleerderijen passeerden de revue op dit blog, maar dit is de eerste keer dat ik een door hen gebottelde Tobermory proef.

Ow… stinky winky! Wat een vreemde neus. Ja, het muffe van Tobermory tekent present, maar gaat hier nog een stap verder. Koeienvlaai, rottende plantenresten en karnemelk. Wat is dat hier allemaal? De goesting om dit aan de lippen te zetten is niet bijster groot, moet ik bekennen. Na enkele ogenblikken begint het te beteren. Natte bladeren, walnoten, rozijnen. Maar echt top wordt deze absoluut niet.

Hij maakt gelukkig veel – erg veel – goed op smaak. Romig en zoet op honing, bittere pompelmoes, munt en boerenboter. Erg zesty, ook. Druivenpit. Lekker kruidig, ook, wat hem punch geeft. Ja, eigenlijk is dit erg lekker!

De afdronk is erg lang, zoet en zilt tegelijkertijd. En de kruiden? Die blijven maar nazinderen.

Wat een schizofrene malt. Dr Jekyll op smaak en in de finish, maar een absolute Mr Hyde op de neus!

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 28-03-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)