WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Tamdhu 14 Year Old 1998 Douglas of Drumlanrig

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, april 03, 2019 06:22:35

Distilleerderij: Tamdhu
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Tamdhu 14 Year Old 1998/2012 Douglas of Drumlanrig, Refill Hogshead #10749, 12 bottles
Kleur: goud
ABV: 50.0%

Nougat

Douglas of Drumlanrig is een onafhankelijke bottelaar, waarvan de eigenaar afstammeling zou zijn van de familie Douglas, die in het Drumlanrig Castle woonde. Hoewel het eigenlijk geen kasteel is, maar een landhuis. Enfin, ik dwaal af. De bottelaar is onderdeel van Langside Distillers. Van deze Tamdhu zijn er slechts 12 flessen afgevuld… Vreemd.

De neus is lentefris en zoet op wit fruit en wat citrus. Een karrenvracht aan nougat neemt bezit van mijn neus. Hazelnoten. Waxy. Ik vind het best leuk, zonder echt groots te zijn.

Ook op smaak is het flink waxy en doet hij mij een beetje denken aan Bladnoch en Clynelish. Wit fruit en citrus wederom, opgesmukt met een pepertje en wat hout, zonder echt bitter te worden. En toch zit er een toets van kinine aan. Maar het geheel werkt wel, wat mij betreft.

De afdronk is middellang op meer van hetzelfde.

Niet meteen een Tamdhu die er echt uitspringt, maar hier is alleszins niks mis mee.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 25-03-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)