WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Tormore 26 Year Old 1988 The Ultimate

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, april 02, 2019 06:58:07

Distilleerderij: Tormore
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Tormore 26 Year Old 1988/2015 The Ultimate, Refill Butt #15331, 557 bts
Kleur: koper
ABV: 46%

Gebalanceerd

Tormore is ook weer zo’n distilleerderij waarvan je al wel gehoord hebt, maar nauwelijks flessen van ziet. Het is een bijzonder mooie distilleerderij, ontworpen door de gerenommeerde architect Sir Albert Richardson. We proeven een onafhankelijke release van het Nederlandse Van Wees in hun bekende The Ultimate reeks. Het sherry butt leverde maar liefst 557 flessen op.

De neus is nogal alcoholisch, ondanks het bescheiden ABV. Heeft wat tijd nodig om zijn geheimen prijs te geven, maar als je het geduld aan de dag legt, krijg je wel een mooie waaier van geuren. Kersen, amandelen, rode appels, rozijntjes, blauwe pruimpjes… ja dit is een zomers mandje, hoor! En het geheel is overgoten met wat donkere honing en bessensiroop! Hier hou ik wel van!

Dat zet zich mooi door op smaak. Erg fruitig en zoet, aangevuld met wat kruiden zoals nootmuskaat en peper. Er volgt een hint van koffiegruis en wat chilipeper, maar het zijn vooral de kersen en appelsienen die met de eer gaan lopen. Erg veel sherryinvloeden, maar het werkt prima.

De afdronk is erg mooi en lang, fruitig en kruidig, kortom prima.

Een erg gebalanceerde Tormore die me echt wel kan bekoren.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 25-03-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)