WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Singleton of Glendullan Select – Game of Thrones ‘House Tully’

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, maart 20, 2019 07:26:13

Distilleerderij: Glendullan
Regio: Schotland
Fles: Singleton of Glendullan Select, Game of Thrones ‘House Tully’
Kleur: koper
ABV: 40%

Riverrun

Lange tijd was de Singleton of Glendullan enkel voor de Verenigde Staten bestemd, maar dankzij deze Game of Thrones reeks kunnen wij hem nu ook proberen. Wist-je-dat-je: de opnamen werden gemaakt in het Gosford Castle in Noord-Ierland en dat kasteel (dat met zijn 15 slaapkamers al sinds 1983 als hotel wordt uitgebaat) staat sinds 2018 te koop voor ocharme een half miljoen pond. Maar snel terug naar de whisky…

Erg florale en zoete neus. Een tikkeltje snoeperig. Lentebloesems, honing, vanille, hint van mandarijn en lychee. Kokosrotjes. Koetjesreep. Heel zacht gekruid.

Ah, jammer! De aanzet is te licht. Dit is bijna waterachtig. Qua smaak in het verlengde van de neus – wederom snoeperig – maar iets meer gekruid. Peper en licht drogende houtkrullen. Honing naar het einde toe. De mandarijnen evolueren naar bitterzoete bloedappelsienen.

Middellange afdronk die niets nieuws biedt.

Dit is nogal een one trick pony als u het mij vraagt. Niets bijzonders.

79/100

Geproefd door Mark Dermul op 12-03-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)