WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Miyagikyo Sherry Wood Finish

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, maart 15, 2019 07:34:22

Distilleerderij: Miyagikyo
Regio: Japan
Fles: Miyagikyo Sherry Wood Finish, OB 2018, 1890 bts
Kleur: brons
ABV: 46%

Weergaloos

Tegelijkertijd met de lancering van de Yoichi NAS met Sherry Wood Finish, verscheen ook deze van zusterdistilleerderij Miyagikyo. Deze Miyagikyo (dus ook uit de Nikka stal) kreeg een even lange finish op sherry vaten. Wat een prachtig kleurtje!

Donkerzoet en romig als boterbabbelaar op roomboter en pruimen, espresso met melkschuim en chocoladeschaafsel, aardbeien op steroïden en kamfer. Iets van menthol. Licht aangebrande karamel. Hazelnoten. Een kaars op de vensterbank. Confituur van bosvruchten. Woodsmoke. Lichte toets van rubber op de achtergrond. Leder. Complex! Ik ben fan!

Mooi olieachtig, bijna romig op de tong. Rood fruit komt nu eerst (rode bessen en aardbeien), gevolgd door leder, woodsmoke en een flinke dosis suiker. Leder en mos komen piepen, maar perensiroop en cassis houden hem lekker zoet. Kruidnagel en saffraan, nog meer woodsmoke en zoethout geven hem diepgang. Dit is werkelijk weergaloos.

De afdronk doet me denken aan de beter Italiaanse koffie met een flinke dosis perensiroop er in. Vreemde combinatie als je het zo leest, maar geloof me – het is bangelijk lekker.

Absolute topper! Ook deze heeft net hetzelfde prijskaartje meegekregen als de versie op bourbon, zijnde 180 à 200 EUR. Dat is te duur, natuurlijk, maar daar staat wel tegenover dat je een echte Japanner in je glas hebt van erg hoge kwaliteit! En als je twijfelt tussen de Yoichi en Miyagikyo, ga dan voor de laatste. Dit is de lekkerste van de vier!

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 17-12-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)