WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Yoichi Sherry Wood Finish

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, maart 14, 2019 17:15:51

Distilleerderij: Yoichi
Regio: Japan
Fles: Yoichi Sherry Wood Finish, OB 2018, 3132 bts
Kleur: brons
ABV: 46%

Hoofdletter G

Nikka heeft geen rijpe stocks meer van zijn prijsbeest Yoichi en haalde daarom alle whisky met leeftijdsaanduiding van de markt. Totdat hun stocks wederom een respectabele leeftijd hebben bereikt, moeten we het stellen met NAS-expressies. Deze Yoichi (uit de Nikka stal) kreeg een finish op sherry vaten.

Erg aromatisch doch redelijk straightforward neus op donker fruit (denk pruim, rozijn en dadel), met karamel en honing en iets van gesuikerde appelsienschillen. Iets van kamfer en saffraan. Mierzoet met een oosters tintje. Ik vind het geweldig.

Licht olieachtig, maar wel meteen erg, erg zoet. Perensiroop, tabak, pruimen en dan een fantastisch streepje woodsmoke dat hem flink wat diepgang geeft. Ja… dit is Genieten met hoofdletter G. Mooie toetsen van eik (ik meen zelfs mizunara te herkennen), Oosterse kruiden en leder. Geweldig.

De afdronk is lang, licht drogend en mooi gekruid. Woodsmoke krijgt het laatste woord.

Man, man, man… Zo lekker. NAS? Yup. Do we care? Nope. Hij heeft net hetzelfde prijskaartje meegekregen als de versie op bourbon, zijnde 180 à 200 EUR. Te duur voor wat het is, maar wel erg lekker, hoor!

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 17-12-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)