WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Mars Maltage Cosmo

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, maart 12, 2019 20:34:29

Distilleerderij: Shinshu Mars
Regio: Japan
Fles: Mars Maltage Cosmo, Blended Malt, b. 2015
Kleur: amber
ABV: 43%

Japanse Speyside

Deze blended malt werd samengesteld met Japanse malt whisky van Shinshu Mars, maar aangevuld met Schotse moutwhisky. Kunnen we dan eigenlijk nog wel van een Japanse whisky spreken? Enfin, volgens de Japanse wetgeving dus wel.

De neus is alvast donkerzoet en zijdezacht op tabak, appelsiensap, cornflakes en walnotenolie. Hint van ananas en koffiekoeken. Er zit duidelijk sherrygerijpte whisky in de mix. Erg zoet en toegankelijk, maar verre van groots.

Romig en zoet op de tong. Een vloeibaar dessert op gebak met fruit (abrikozen, banaan, mandarijn) en wat kruiden à la nootmuskaat, kaneel en zwarte peper. Karamel en wederom die tabaksbladeren. Aangenaam.

De afdronk is niet erg lang, maar best aangenaam, lichtjes drogend op een tikkeltje woodsmoke.

Mocht er in Japan zoiets bestaan als Speyside, dan was deze whisky ongetwijfeld daarvan afkomstig.

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 17-12-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)