WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Golden Horse Bushu

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, maart 11, 2019 17:33:38

Distilleerderij: Toashuzo
Regio: Japan
Fles: Golden Horse Bushu, blend, b.2016
Kleur: witte wijn
ABV: 43%

Sprite

Bushu-Nakagawa Station is de naam van een Japanse treinstation waarvan de trein rijdt tussen Hanyu en Mitsumineguchi. Hoewel deze Golden Horse blend graag in verband gebracht wordt met Hanyu, heeft het er niets mee te zien. Deze blend wordt op de markt gebracht door Toashuzo, maar die hebben geen eigen distilleerderij. Het is een NDP, oftwel non distilling producer. Insiders menen dat het om bulk whisky uit Schotland gaat. U weet dat de Japanse wetgeving toelaat dat whisky van over de hele wereld in Japan mag worden geïmporteerd en dan als Japanse whisky kan gebotteld worden.

Bijzonder granige en mierzoete neus op vanille, moutsuiker, kweepeer, stekelbessen en jonge appeltjes. Hint van Sprite, u weet wel, de wereldberoemde frisdrank. Heeft niets om het lijf en bekoort geenszins. Jammer.

Licht olieachtige body, maar erg flets van smaak. Sprite, vanille, toefje eik en wit fruit. Hint van witte chocolade. Amper kruiden. Citroen wordt het leidende fruit, maar tevens het enige fruit. Hoe saai.

Middellang en licht kruidige finish.

Kom op, zeg, dit spul geeft Japanse whisky een slechte naam (afgezien van het feit dat het helemaal geen Japanse whisky is, natuurlijk). Die 50 EUR spendeer je (veel) liever aan iets anders. Ik schenk me gauw een glas Sprite in om deze bocht door te spoelen.

71/100

Geproefd door Mark Dermul op 16-12-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)