WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Suntory Toki

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, maart 10, 2019 10:11:33

Bottelaar: Suntory
Regio: Japan
Fles: Suntory Toki, blend, b. 2018
Kleur: zonlicht
ABV: 43%

Voor Elke Gelegenheid

Terwijl Suntory zijn moutwhisky stocks laat rijpen om ons over enkele jaren opnieuw te verblijden met Yamazaki en Hakushu whisky met een leeftijdsaanduiding, moeten we het voorlopig met jong spul stellen. Suntory bracht dan maar deze Toki op de markt, samengesteld met (wellicht veel) Chita grain, aangevuld met hun twee malts. Toki kan op verschillende manieren vertaald worden – tijd, uur, moment, gelegenheid – en betekent hier wellicht ‘voor elke gelegenheid’ of ‘op elk moment van de dag’.

Erg lichte maar best aangename neus met ontbijtkoeken, citrus, vanille, appel en een hint van banaan.

De body is aan de lichte kant, maar op smaak is het erg duidelijk graanwhisky die hier de lakens uitdeelt. Jong en fris prikkelend, maar het fruit heeft moeite om er door te komen. Opnieuw wit fruit en een beetje limoen, misschien iets van perzik. De malts geven hem misschien een beetje diepgang, maar voor mij is het zoeken. Tikkeltje kruidig, maar ook met een bittertje.

De afdronk is kort, erg zoet en een beetje spicy.

Eenvoudige blend die wellicht goed werkt in een cocktail of een mizuwari. Wel erg vriendelijk geprijsd met zijn 30 EUR en stukken beter dan zijn concurrent (Nikka Days).

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 16-12-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)