WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenrothes 19 Year Old 1997 Chieftain’s

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, maart 04, 2019 06:14:39

Distilleerderij: Glenrothes
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glenrothes 19 Year Old 1997/2016 Chieftain’s, PX Sherry Butt finish, cask #91821, 495 bts
Kleur: amber
ABV: 50%

Butterscotch

Chieftain’s is een label van Ian Macleod Distillers – die ook eigenaar zijn van Glengoyne, Tamdhu, Smokehead en Edinburgh Gin, om er maar enkele te noemen. Deze Glenrothes uit 1997 werd in 2016 op de markt gebracht. Heerlijk kleurtje.

Aromatisch neus op bloedappelsien en sultana, maar het dominerende aroma is hier zonder enige twijfel butterscotch. Nog wat vers geboend leder, een hint van rubberen laarzen en zelfs een zilte toets. Dit is verrassend en best aangenaam.

Hij is erg olieachtig, licht pikant en bitterzoet. Het pikante kan je vertalen naar zout en peper, zoethout en gekonfijte gember, terwijl het bitterzoete vooral doet denken aan pompelmoessap en gezouten karamel (klinkt gek, ik weet het: bitterzoet door gezouten karamel, enfin). Dat gezegd zijnde, het is een prima verderzetting van de neus. De tannine is merkbaar, maar stoort niet.

De afdronk is middellang, zoet versus zilt, met wederom gezouten karamel.

Links en rechts nog verkrijgbaar voor zo’n 130 EUR.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 28-12-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)