WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenrothes 13 Year Old 2004 Gordon & Macphail Exclusive for The Whisky Mercenary

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, maart 03, 2019 07:47:01

Distilleerderij: Glenrothes
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glenrothes 13 Year Old 2004/2017 Gordon & Macphail Exclusive for The Whisky Mercenary, refill bourbon barrel #4559, 245 bts
Kleur: goud
ABV: 50%

Bitterzoet

Ik proef deze whisky op 28 december 2018. So what, zal u denken. Wel… weet dat de eerste spirit bij Glenrothes uit de alambiek stroomde op 28 december 1879 (dus dag op dag 139 jaar geleden). Soit. Dit is een botteling van Gordon & Macphail in opdracht van The Whisky Mercenary. Jürgen weet zijn vaten te kiezen, dus ga ik er met plezier voor zitten.

De neus is best herbaal, zeg maar vegetaal. Allerhande groene toetsen als van planten, varens en struiken, aangevuld met wat bitterzoets in de vorm van kruisbessen, witte aalbessen en de schil van een jonge peer. Hint van kokosnoot. Beetje onverwacht ‘onzoet’, als u begrijpt wat ik bedoel. Maar wel lentefris.

Hij is lekker rond en romig op smaak. Bijna siroop. Het bitterzoete krijgt nu nog een zuurtje bovenop als van grapefruit. Lekker gepeperd. Melkchocolade verschijnt midpalate. De kokos doet een bisnummer.

De afdronk is middellang, warm en neigt nu zachtjes aan meer naar tropisch fruit.

Leuke maar naar mijn mening beetje atypische Glenrothes. Vooral de afdronk kon me echt bekoren. De prijs van 75 EUR vind ik best verantwoord, maar hij is ondertussen niet meer zo makkelijk te vinden.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 28-12-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)