WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Trip to Taiwan – part 6b/6

ReizenGeplaatst door Mark Dermul zo, februari 10, 2019 16:47:10

Na de heerlijke kreeft wilde Mr C ons maar wat graag verwennen met enkele flessen uit zijn indrukwekkende verzameling.

Op weg naar zijn tasting room/opslagruimte passeerden we – u raadt het al – nog een whiskyshop. Spirits Salon is de naam van deze kleine shop. Je zou er zo voorbij rijden, zo klein en onopvallend is de gevel van het pand.

Maar wat er zich in deze kleine shop bevind aan whisky tart alle verbeelding. Het aanbod recente flessen kon je op twee handen tellen, de rest was allemaal ofwel erg oud of erg zeldzaam. Zo goed als alle Rare Malts, flink wat Cadenhead dumpy flessen met het zwarte label, oude Connoisseurs Choice bottelingen van Gordon & Macphail met het lelijke, donkerbruine label en ga zo maar door. Of wat te denken van de Karuizawa 28 Year Old 1984 for ANA Intercontinental? Ik checkte eerst even of mijn familiale verzekering nog in orde was alvorens deze fles ter hand te nemen. De uitgavelimiet van mijn kredietkaart kwam niet in de buurt van het prijskaartje van dit kleinnood.

Enfin, ze moesten ons daar buiten jagen of we zater er nu nog… Mr C beloofde dat de volgende stop ook echt wel de moeite zou worden en hij had niet gelogen. De volgende twee uren zou ik me volledig overleveren aan wat mijn reisgenoten en gastheer omschreven als The Dark Side of Whisky. Het leven zou nooit meer hetzelfde zijn. Ik zou het point of no return oversteken. Enfin, ik hoef u niet te vertellen dat de verwachtingen hoog waren gespannen.

En ze werden allemaal ingelost en nog veel meer…


Macallan 25 Year Old (b 1980s)

Springbank 1966 Local Barley (b 1997)

Macallan 14 Year Old Moon Import (b 1980s)

Rosebank 1967 Signatory (b 1998)

JJ&S Liqueur Dublin Whiskey (b 1960s)

Glen Scotia 8 Year Old (b 1950s)

Port Ellen 14 Year Old 1979 Wilson & Morgan (b 1993)

Caol Ila 15 Year Old The Manager’s Dram (b 1990)

Lagavulin 13 Year Old 1979 Wilson & Morgan (b 1993)

Laphroaig 10 Year Old Bonfantimport (b 1970s)

Talisker 1955 Gordon & Macphail (b 1992)

Dank u wel, Mr C, voor deze weergaloze tasting!

Iedereen was betrekkelijk stilletjes in de auto na dit vloeibare meesterspel. De rit naar het station – de High Speed Rail zou ons naar de luchthaven voeren – ging wederom erg vlot. En ik nam me voor in de luchthaven nog even duty free te gaan shoppen. En geloof het of niet, deze reis was echt wel gezegend! In de eerste tax free shop die ik tegenkwam, stond een gloednieuwe Auchentoshan naar me te lonken.

Deze Auchentoshan 29 Year Old 1988 PX Cask Finish had ik in Europa nog niet gezien! En bovendien was het de laatste fles die ze nog hadden… No brainer! Inpakken, die handel. Happy dance.

Rond middernacht scheepten we in en werden aan boord van deze Boeing van Chinese Airlines weer erg verwend, waardoor de 14u durende vlucht naar Amsterdam best vlot verliep. Het feit dat ik – voor het eerst op een vlucht! – sliep als een baby, heeft daar wellicht ook toe bijgedragen.

En dan kwam de harde realiteit.

Bij aankomst in Schiphol – 8u ’s ochtends lokale tijd – bleek het niet alleen -4° te vriezen maar waren er wegens werkzaamheden ook geen treinen richting Rotterdam. De vervangbus dropte me in Leiden, waar ik de intercity naar Rotterdam nam en nog net op tijd was om mijn Thalys huiswaarts te nemen.

Groot was mijn vreugde toen ik van de trein stapte. Wie stond daar op het perron met open armen op me te wachten? Dearly Beloved. What a woman! Wat er die namiddag nog plaatsvond is niet voor publicatie vatbaar…

In conclusie kan ik alleen maar zeggen dat dit een fantastische ervaring was. Prachtig land, geweldig eten, openhartige mensen, zalige whisky… wat wil een mens nog meer?

I would like to extend my sincere thanks to Mr Wang and his staff, Mr Hsien, Mr Lin, Ms Lin, Mr C and all the staff at both the Landis, Tempus and Kuva hotels for their gracious generosity and hospitality. You have made this trip one that will be long remembered. Xièxiè!

Via deze weg wil ik ook erg graag mijn collega’s van Catawiki bedanken voor het feit dat ze me in de gelegenheid stelden deze handelsmissie mee te maken. Ik weet dat dit niet vanzelfsprekend is voor een parttime-medewerker. Bedankt! Ik meen dat oprecht.

Tot slot een diepe buiging voor mijn Betere Helft die me steunt door dik en dun in al mijn whiskyavonturen. Ik maak het haar niet altijd makkelijk, maar ik zie ze doodgraag. Thanks, babe.

May the Malt be with you!

愿麦芽和你在一起!  • Reacties(0)