WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Trip to Taiwan – part 3/6

ReizenGeplaatst door Mark Dermul vr, februari 08, 2019 07:01:57

In Taipei zijn best wel wat whiskyshops te vinden en Mr Wang wilde ons onmiddellijk kennis laten maken met ‘Whisky 112’, in het hart van de hoofdstad. Wat ik daar zag tartte alle verbeelding. Zelden zo’n mooi high-end aanbod op één plek gezien. Het kriebelde, maar de credit card stribbelde tegen… (om maar te zwijgen van de importbeperking, natuurlijk – je mag immers maar 1 liter alcohol van Taiwan terug mee naar huis nemen).

Na het obligate ‘rond elkaar heen dansen’, werden banden gesmeed, visitekaartjes uitgewisseld en goeie afspraken gemaakt. Iedereen was tevreden, zo hoort het.

Voor het dinner hadden we afspraak in Le Blé D’Or (what’s in a name?), maar die maaltijd was er eentje om snel te vergeten, wat mij betreft. Maar goed, we waren hier niet om Michelin-sterren uit te delen. Gelukkig werd dat gevolgd door een digestief in de gerenommeerde whiskybar Backyard Jr in het Breeze Center, vlakbij de bekende toren Taipei 101. Met zijn donkere interieur, zachte muziek, erg uitgebreide whiskyaanbod en attente bediening, mag dit gerust een speakeasy van topniveau genoemd worden. Mr Wang kent zijn plekjes wel.

We selecteerden elk een fles waarvan een mooie dram werd uitgeschonken en genoten een uur lang van al dit lekkers, terwijl we met Mr Wang ten langen leste ook aan de shop talk begonnen. Hij is immers één van onze belangrijke aanbieders en offreert bovendien topflessen, waarvan vele enkel in Taiwan beschikbaar zijn.

Deze gouden nectar maakte dat het vlot praten werd:

- Ireland 15 Year Old 2002 The Big Nose

- Inchmurrin 10 Year Old 2007 The Big Nose

- Amrut Single Sherry Cask for The Whisky Master

- Amrut Single Bourbon Cask for The Whisky Master

- Amrut Single Peated Cask for The Whisky Master

- Kavalan Solist Port Cask

Business doen zoals het in deze cultuur past, gebeurt in een relaxte sfeer zoals in deze whiskybar of… nog meer in de Karaoke-bar. Want deze vorm van entertainment is echt wel hot in Taiwan, nog steeds.

Na de whiskybar dus naar de karaoke-bar, waar we met ons uitgebreide gezelschap eerste een fles Balvenie 21 Year Old baas maakten, alvorens nog enkele flessen Macallan Aera – een Taiwan exclusive, of wat had u gedacht? – tot op de bodem leegden. En ondertussen veel business gedaan, maar nog veel meer plezier gemaakt. Mr Wang was een geweldige gastheer.

Ik hoef u niet te vertellen dat het een lange nacht werd…

Dat verklaart ook waarom deze foto van de bekendste wolkenkrabber in de hoofdstad – Taipei 101 – minder scherp is dan u zou verwachten…

Wordt vervolgd!  • Reacties(0)