WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Eaglesburn 3 Year Old 2016 Virgin Oak

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, februari 05, 2019 05:28:23

Distilleerderij: Eaglesburn
Regio: Nederland
Fles: Eaglesburn 3 Year Old 2016/2019, Virgin Oak, 20cl
Kleur: brons
ABV: 47%

Opgedroogde cola

Bart Joosten van het in Doesburg gevestigde Eaglesburn heeft zopas zijn nieuwe single malt op de markt gebracht, wederom in flesjes van 20cl. Deze keer handelt het om een whisky die gestookt werd op 13 januari 2016 en gebotteld op 22 januari 2019, maar niet geturfd zoals de vorige. Het is een single barrel. Dat Bart goed bezig is, bewijst hij trouwens met onlangs de titel ‘Best Vodka of the World’ te winnen mijn zijn JAV (Just Another Vodka) volgens Spirits Business London. Kan je nagaan! Soit, wij houden het liever bij whisky. Daar gaat ie, zoals onze Noorderburen zeggen.

Ja, mooie fruitige neus met toetsen van bruin brood, een karrenvracht aan noten en chocolade, donkere kruiden à la kaneel en nootmuskaat, gekonfijte appelsienschillen, pruimen en gebak. Nog wat grenenhout en snuiftabak. En – niet lachen – een toets van opgedroogde cola! Amusant.

Prima body! Mooie kruidigheid van meet af aan en dan een heerlijke zoetheid zoals ik al van de neus kon afleiden, uitgebalanceerd met toetsen van het hout. Mandarijn, ananas, pruimen… dat alles in een kruidig fruitslaatje. De virgin oak heeft zijn werk gedaan, zonder de spirit te gaan domineren. Mooi. Er zit wel een streepje woodsmoke aan wat hem diepgang geeft. Ik ben fan!

De afdronk is donkerzoet en warm en duurt lekker lang.

Bart, wat is je geheim? Dit is klasse!

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 02-02-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)