WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Cameronbridge 26 Year Old 1991 Douglas Laing Old Particular

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, januari 11, 2019 17:20:26

Distilleerderij: Cameronbridge
Regio: Schotland
Fles: Cameronbridge 26 Year Old 1991/2017 Douglas Laing, Old Particular, DL12233, 569 bts
Kleur: licht goud
ABV: 51.5%

Stille Neus

Cameronbridge – een van de weinige graandistilleerderijen in de Highlands – produceert voornamelijk voor de blenders. J&B, Bell’s, Johnnie Walker, Vat 69, White Horse… ze zijn allemaal klant. Maar af en toe kan je hem ook als single grain proeven, zoals bij Douglas Laing die deze grain bottelde na 26 jaar rijping. Douglas Laing heeft trouwens al 7 zustervaten van Cameronbridge 1991 gebotteld, allemaal in hun Old Particular reeks.

De neus begint alvast erg gesloten. Ik heb flink wat handwarmte en geduld nodig om hem aan de praat te krijgen. Wat marshmallow, vanille, houtschaafsel en appelsien verschijnen langzaam maar zeker. Maar in alle eerlijkheid weinig meer wat van deze grain in alle eerlijkheid een beetje een saaie bedoening maakt.

Hij zet kruidig, maar romig aan. Je kan hem bijna kauwen. Quasi stroperig. De kruiden zijn vooral witte peper, kalisse en iets van gember en nootmuskaat. Qua fruit denk ik vooral aan appelsien en kokosnoot met een hint van harde peer. Dit is veel beter dan de neus beloofde. Vanaf de tweede slok wordt hij zelfs wat snoeperig zoet.


De afdronk is lekker lang, gepeperd en licht drogend.

Een erg stille neus, maar op smaak maakt hij heel veel goed. Pakweg 70 EUR.

83/100

Geproefd door Mark Dermul op 13-11-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)