WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Springbank 17 Year Old 2000 Refill Bourbon Cask Sample

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, januari 10, 2019 17:31:37

Distilleerderij: Springbank
Regio: Schotland (Campbeltown)
Fles: Springbank 17 Year Old 2000 Refill Bourbon Cask Sample
Kleur: witte wijn
ABV: 48.2%

Jute Zakken

Tijdens het distilleerderijbezoek aan Springbank vorig jaar naam een vriend van me – die niet nader genoemd zal worden – een cask sample mee van een refill bourbon vat dat al sinds 2000 ligt te rusten. Na 17 jaar rijpen op een refill bourbonvat gaf deze Springbank al flink wat af aan de engelen. Wat een bleke jongen!

Aparte maar heerlijke neus op baby-adem, vanille, limoensap en jute zakken. Gyproc platen. Iets van noten. Wordt een tikkeltje snoeperig op Wine Gums. Absoluut geen typische Springbank en voor de liefhebbers wellicht te braaf, maar ik vind hem geweldig ruiken.

De body is wel heel erg licht, bijna waterachtig. Da’s jammer. Maar op smaak is het allemaal prima. Nu komt die typische vuile toets van Springbank duidelijk naar voren. Kiezels, jute, zand en hooi. Prima rookontwikkeling. Zilte toets die doorheen het alom aanwezige zoete breekt. Prima.

De afdronk is middellang, zoet versus zilt met een streepje rook.

Op de neus atypisch, maar op smaak en in de finish kan hij zijn afkomst niet loochenen. Leuke Springbank!

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 23-12-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)