WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Hazelburn 8 Year Old 2008 First Fill Sherry Cask Sample

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, januari 10, 2019 07:21:38

Distilleerderij: Springbank
Regio: Schotland (Campbeltown)
Fles: Hazelburn 8 Year Old 2008 First Fill Sherry Cask Sample
Kleur: amber
ABV: 53.4%

Pikant

Via-via kreeg ik dit cask sample in de handen geduwd. Het is niet geweten of dit vat al gebotteld werd dan wel nog steeds ligt te slapen. Wat we wel weten is dat het een Hazelburn betreft, de triple gedistilleerde whisky van bij Springbank en dat het een first fill sherryvat betrof. Het sample werd na 8 jaar rijping van het vat genomen.

Erg zoete neus op allerhande fruit. Denk wit fruit, maar ook abrikozen, kweepeer en vijg. Honing en marsepein. Ja, flink wat noten. Evolueert naar perensiroop en gebakken appeltjes met kaneel. Tamme kastanjes en espresso. Iets van hooi en zacht streepje rook. Mooi.

De aanzet is krachtig, doch niet brandend, maar de body is aan de lichte kant. Eerst pikant op kruidnagel, kaneel en iets van zwarte peper, dan mierzoet op donkere vruchten. Het sherryvat was duidelijk erg actief. Iets van kalk of grind, wat ik wel kan appreciëren. De rook deemstert snel weg.

Bijzonder lange, licht drogende afdronk op meer donker fruit dan ik kan opnoemen.

Mocht dit vat nog te slapen liggen, ben ik alvast erg geïnteresseerd! Toppertje.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 23-12-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)