WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Talisker 25 Year Old

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, januari 02, 2019 17:22:37

Distilleerderij: Talisker
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Talisker 25 Year Old, OB 2014, 6.000 bts
Kleur: oud goud
ABV: 45.8%

Complex & Brutaal

Begin december schonk ik deze Talisker 25 Year Old (de release van 2014) op een tasting. Het werd één van de hoogtepunten van de avond. Lees verder en u zal snel begrijpen waarom.

Verrassend zachte neus (voor een Talisker!) op nat hout, noten, zeezout, jodium en appelsienen, met een toefje rook en een hint van peper. Elegant. Rond. Matuur.

De body is aan de lichte kant. Flink wat peper die voor een heuse bite zorgt, maar niet zoals bij de 10-jarige (waar het echt chilipeper kan zijn), opgeleukt met iets zoets als van toffee en noten. Hint van rancio, scheepstouw, houtskool, zoethout en gerookte zalm. Complex en brutaal.


Wat drogende, zwarte thee met een zilte toest in de net-niet-lange afdronk.

Extro. Hij is minstens even complex als de 18-jarige, die ik sexy en vrouwelijk vind, maar heeft meer ballen (ondanks een iets lichtere body). Fantastische Talisker die zijn prijskaartje van 250 EUR best waard is.

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 13-12-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)