WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Tullibardine Pure Pot Spirit

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, december 04, 2018 07:31:08

Distilleerderij: Tullibardine
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Tullibardine Pure Pot Spirit, OB 2018, 50cl
Kleur: clear
ABV: 69.0%

Cavaillon Meloen

Tullibardine – de Highland distilleerderij die in 1949 pas werd opgericht – geeft de liefhebbers de mogelijkheid om hun new make spirit te proeven. Enkele maanden geleden verscheen hun zogenaamde Pure Pot Spirit, weliswaar in flesjes van 50cl, maar wel op een stevige 69% ABV. Ik hou mijn water alvast klaar. Weeral een spirit die ik van mijn bucket list kan halen.

Ooh, wat kan new make toch schoon zijn… heerlijke toetsen van graan, brooddeeg, rauwe boontjes, smeerboter en pas geschilde aardappelen. Maar…! Wat me erg bekoort is dat deze nu al erg zoet en bijna fruitig is. Denk groene banaan en perzik, maar ook mooie hints van cavaillon meloen. Als ik er water aan toevoeg, laat hij vooral een flink herbale kant zien, maar wordt hij tevens nog zoeter en een tikkeltje romig.

Hij komt vanzelfsprekend stevig binnen. Verschroeiend, bijna. Dat hoeft niet te verbazen. Opnieuw die hints van meloen en perzik, maar ook flink wat grassen. Heerlijk is dit! En kruidig, echt waar. Allerhande pepers en groene kruiden. Dat verrast toch wel een beetje, zij het in erg aangename zin. Met water wordt hij erg romig en zoeter, wat hem erg drinkbaar maakt.

De afdronk is lekker kruidig en zoet, zelfs verdund.

Leuke new make die het volgens mij, dankzij de zoete karaktertrekken, ook erg goed zal doen in cocktails (is dat vloeken in de kerk?). Merci, Marcel.

Geproefd door Mark Dermul op 18-09-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)