WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenlossie 9 Year Old 2008 Signatory for Flander’s Finest Cask Selection

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, november 28, 2018 15:41:07

Distilleerderij: Glenlossie
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glenlossie 9 Year Old 2008/2018 Signatory Un-chill Filtered Collection for Flander’s Finest Cask Selection, hogshead #10523, 230 bottles
Kleur: vol goud
ABV: 55.5%

Boterachtig

Flander’s Finest Cask Selection – een Vlaams collectief van whiskyretailers – trekt met de regelmaat van de klok naar Pitlochry om in de warehouses van Signatory vaatjes te selecteren. Ze weten duidelijk waar ze mee bezig zijn, want ik proefde al een krachtige Ardmore 2008, heerlijke Auchentoshan 2000, zoete Caol Ila 2008, vlot drinkbare Glen Elgin 1995 en een uitzonderlijk lekkere Glen Elgin 1986, een snoeperige Linkwood 2008 en een spectaculaire Highland Pa… euh… Orkney 2005. En nu komen ze af met een jonge Glenlossie op vatsterkte. Nou, benieuwd zijn we in ieder geval.

Zachte en zoete neus met herbale trekjes. Denk toffee fudge of Werther’s Echte in combinatie met varens en groen hout. Hint van mokatine. Een snoeperig zoete malt, wat mij betreft.

Hij is olieachtig en zoet op de tong. Wel flink kruidig! Peper, gember, kalisse… vooral peper. Het zoete vertaalt zich wederom in toffee en nog geen klein beetje ook. Wordt best boterachtig. Met kandijsuiker. Donker fruit: pruimen op kop, gevolgd door vijgen en abrikozen. Ik twijfel om hier water bij te doen. Nee, ik ga het laten.


De afdronk is best lang te noemen, donkerzoet maar oh, zo pikant!

De jongens en meisjes van Flander’s Finest Cask Selection zijn hun touch alleszins nog niet kwijt. Dit is wederom een bijzonder leuke keuze. Keep ‘m coming!

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 24-11-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)