WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenlossie 13 Year Old 1998 Hart Brothers

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, november 27, 2018 18:01:56

Distilleerderij: Glenlossie
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glenlossie 13 Year Old 1998/2012 Hart Brothers, bourbon cask
Kleur: licht goud
ABV: 46%

Kaarterswhisky Pur Sang

Glenlossie uit Speyside produceert nagenoeg exclusief voor de blending industry. Officiële releases kan je op één hand tellen (letterlijk, het zijn er 5). Vandaar dat deze malt niet zo bekend is bij het grote publiek. Onafhankelijke bottelaars lusten er wel pap van. Hart Brothers bracht deze 13-jarige op de markt in 2012.

De neus is erg fris en zomers op florale elementen, limoensap, een karrenvracht aan vanille en harde ananassnoepjes. Erg zoet. Doe daar nog een hint van amandelolie bij, alsook en toefje eik. Heel onschuldig, maar ideaal op een warme zomeravond.

De aanzet is nog steeds erg zoet, maar toch een tikkeltje pikant. Ik krijg wat gember, peper en best wat bakkerskruiden. Daardoor wordt hij ook een droger dan verwacht. Gekarameliseerde citroenschijfjes, kruisbessen, vanille… hij wordt zelfs wat romig. Een bittere toets loert om het hoekje, maar het zoete fruit houdt hem voldoende in balans.

Hij blijft best lang hangen, moet ik zeggen. Mooie, zij het wel betrekkelijk droge, afdronk.

Op de neus was dit een broekventje, maar op smaak blijkt hij toch uit de kluiten gewassen… in zijn genre. Kaarterswhisky pur sang. En met een prijskaartje van zo’n 55 EUR een goeie deal.

83/100

Geproefd door Mark Dermul op 11-09-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)