WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciƫren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Blackstone 8 Year Old

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, oktober 11, 2018 20:33:53

Bottelaar: Aldi
Regio: Schotland
Fles: Blackstone 8 Year Old
Kleur: licht goud
ABV: 40%Plakkerig

De Blackstone 8 Year Old in een single malt, waarvan winkelketel Aldi de verdeler is. De distilleerderij wordt angstvallig geheim gehouden. Het betreft een Highland single malt, dus niet te verwarren met de Canadese Blackstone whisky.

De neus offreert koekjesdeeg, citrus, vanille en nougat, met een licht florale hint. Witte chocolade? Helaas ook een flink beetje karton. Niet meteen naar mijn gading.

De smaak is aan de lichte kant, verstoken van enige kruidigheid op wat munt na, en zoet op citrus en Golden Delicious appels. Maar het geheel wordt jammer genoeg wat overstemt door een soort chemische zoetheid, die hem bovendien wat plakkerig maakt vanaf de tweede slok. Toch wel wat teleurstellend.

De afdronk is middellang, maar op meer van hetzelfde, wat niet bepaalt toe te juichen valt.

Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat de distilleerderij zijn minder goede vaten aan deze discountketen verkocht (en er inderdaad absoluut niet zijn eigen naam aan wil verbinden). Dit is een niemendalletje met een chemische off-note. Toch bedankt, Pat.

64/100

Geproefd door Mark Dermul op 25-07-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)