WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Langs Surpreme

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, oktober 10, 2018 17:16:37

Bottelaar: Lang Brothers Ltd
Regio: Schotland
Fles: Langs Supreme
Kleur: goud
ABV: 40%

Reine Claude

Van de Langs Supreme – die al sinds 1861 op de markt is – wordt gezegd dat hij uit 25 malt- en graanwhisky’s werd samengesteld, waarvan de jongste 5 jaar oud is. De blend krijgt dan nog 9 maanden tijd om te huwen, alvorens hij op fles gaat. Op het miniatuurtje dat ik voor mij heb staan, staat bovendien Glengoyne Distillery vermeld (alsook een afbeelding van deze Highlander). Lijkt me logisch dat die malt dan ook een belangrijk deel uitmaakt van deze blend.

Leuke neus op popcorn, kastanjes en carré confituur. Moutsuikers en bosbessen, melkchocolade en iets van graankoekjes. Da’s best een leuke neus, hoor.

De aanzet is zoet, maar zwak. Jammer, zeker na die leuke neus. Zoete mout, wat fruit in de vorm van appels, abrikozen en Reine Claude pruimpjes. Hier ging zeker wat sherry in de mix. En mierzoete grain. De smaak is licht en toegankelijk en erg zomers.

De afdronk is verrassend lang op zoete mout en abrikozen, maar zet na enkele ogenblikken je mond onverbiddellijk droog.

Prima neus, goeie smaak en lange finish. Dit is het betere werk van de blenders zonder groots te zijn.

77/100

Geproefd door Mark Dermul op 25-07-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)