WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Dewar’s White Label (b1971)

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, oktober 09, 2018 17:23:27

Bottelaar: Dewar & Sons
Regio: Schotland
Fles: Dewar’s White Label, bottled 1971
Kleur: vol goud
ABV: 40%

Modder

Nog zo’n auldie is deze Dewar’s White Label. Volgens mijn label werd deze in 1971 gebotteld. Ik droeg nog een pamper. Vandaag de dag nog steeds een populaire blend waarvoor je ocharme 20 EUR moet neertellen.

De neus is zoet op vanille, maar offreert daarnaast ook interessante toetsen van heide en zelfs iets van rook. Woodsmoke? Ook flink wat aardse toetsen, hoor. Denk aan plantenwortels en modder (in de goeie zin van het woord). Niet wereldschokkend, maar best aangenaam in putje zomer (het is vandaag 36°, nota bene).

De aanzet is aan de lichte kant, zonder waterachtig te zijn. Het eerste wat opvalt is wat OBE. Hij lijkt uit blik geschonken, moet ik zeggen. Maar dat blijft gelukkig niet al te lang hangen en word vervangen door bijzonder veel citrusfruit. Citroen, mandarijn en iets van pomelo. Lekker gekruid ook. Gember, vanille en wat tuinkruiden. Zomers.

Hoewel de afdronk niet echt lang genoemd kan worden, blijft hij even mooi nazinderen op citrus en gember.

Wederom een zomers niemendalletje dat het wellicht goed doet in een cocktail. Ik weet niet of de hedendaagse versie vergelijkbaar is, maar mocht dat zo zijn, dan krijg je toch waar voor je (weinige) geld.

73/100

Geproefd door Mark Dermul op 25-07-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)