WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Highland Park Voyage of the Raven

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, oktober 06, 2018 08:12:42

Distilleerderij: Highland Park
Regio: Schotland (Islands)
Fles: Highland Park Voyage of the Raven, OB 2017
Kleur: koper
ABV: 41.3%

Huiginn & Muninn

‘For our Viking Ancestors, the raven was a powerful symbol of victory in battle, success on a voyage and loyalty to the God, Odin’. Hallo? Deze zoveelste NAS-expressie die Highland Park uit zijn blender’s lab tovert, komt in een mooie doos en opvallende fles. Ik beken, dat is nogal een krasse uitspraak, maar laat ik daar dan maar meteen aan toevoegen dat ik niet meer de fan van HP ben, die ik ooit was. Ze hebben teveel ‘marketingwhisky’ op ons losgelaten, vind ik. Hopelijk kan deze toch wel bekoren… Hij is gebotteld op 41.3%, wat ik dan weer verrassend vind.

Op de neus krijg ik zoete sherry, krentenbrood, hazelnoten, appelmoes, meubelpoets en nat karton. De turf is erg delicaat – wat ik niet erg vind – de fruitigheid van de rode variant – wat ik prettig vind – maar het karton is erg prominent – wat ik wel erg vind.

Mooi olieachtig en verrassend kruidig. Denk nootmuskaat, vanille en gember. De vanille is zelfs luid. Daarnaast gaat de fruitigheid – nu mooi hand in hand met de turfrook – de donkere richting uit. Bosbessen, gedroogde perzik, een verloren gelopen rozijn. De eik zorgt midpalate wel voor een bittere toets. Niet slecht, maar ook niet top.

De afdronk is middellang, tikkeltje kruidig en drogend.

Bwah. Niet slecht, maar van HP verwacht ik toch meer complexiteit en die ontbeert hij. Zo’n 60 EUR tel jij hiervoor neer. Ik niet. En wie zich afvraagt wat de titel in godsnaam betekent: het zijn de twee raven (gedachte en herinnering) die de oren en ogen van Odin vormden volgens de Noorse sagen. Nuff said.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 01-07-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)